Ondernemend Beringe

Ondernemend Beringe | historie

Juni 2005
Het eerste idee om Ondernemend Beringe op te richten was geboren vanuit het Dorpsoverleg Beringe.
In juni 2005 werden de ondernemers uit Beringe uitgenodigd in de oude school in Beringe om middels groepjes hierover te brainstormen. Er hadden zich 11 bedrijven aangemeld. 
 
De eerste die zich opgaven als kartrekkers en voor deelname aan het bestuur waren;

  • Anja van de Berg van Autoschade Noordervaart
  • Marco Gielen van Helder Reinigingsproducten
  • Edward van den Borne van Replay Profs In Playgrounds.

Enkele maanden later heeft zich Nick Karis, van Karis Adviesgroep, ook bij het op te richten bestuur gevoegd.

December 2005
In december 2005 heeft de eerste informatieve bijeenkomst plaats gevonden bij de Hoove in Beringe, en die bleek al meteen een groot succes. 35 Bedrijven hadden zich gemeld op die avond. 32 Daarvan zijn meteen lid geworden van deze op te richten ondernemersvereniging. Leuk detail; de avond is gesponsord geworden door Johan Jacobs. Hij had een weddenschap gesloten met een bestuurslid; indien er meer dan 30 leden zich zouden aanmelden dan betaalde hij deze avond.

Januari 2006
De officiële oprichting van Ondernemend Beringe via de notaris. Destijds; Marco Gielen (voorzitter), Anja van de Berg (secretariaat), Edward van de Borne (penningmeester) en Nick Karis (bestuurslid).

Maart 2006
De eerste jaarvergadering. Deze vond plaats in zaal Vios te Beringe. Een grote opkomst en een interessant programma met daarin bijvoorbeeld het kiezen van het logo. Dit was ontworpen door Blitz Reclame. Er kon gekozen worden uit een tweetal logo’s met bij beide logo’s een interessante uitleg.
Collectieve afval was het eerste wapenfeit van Ondernemend Beringe. Een gouden greep en vele leden hebben hier dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

2006 tot heden
Onze vereniging kent op dit moment een ledenaantal van meer dan 60 leden! Zaken zoals netwerken (het bekende hapje en drankje) alsmede belangenbehartiging (via de commissies KVO en collectieve afspraken) zijn de bekende items van Ondernemend Beringe. De vereniging bestaat uit bedrijven van het industrieterrein en bedrijven uit het centrum van Beringe. Een enthousiaste vereniging die nog steeds groeiende is.

recent nieuws

16-12 | Dubieuze zaken industrieterreinen Limburg

Beste ondernemers van Beringe,

...

lees verder
23-05 | Concept Planvorming Industriegebied Beringe

“De herstructurering van het industrieterrein Beringe zal...

lees verder